Meteen naar de content

Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden

  Veelgestelde vragen honden vlooienband

  Fleacare Vragen & Antwoorden

  Veelgestelde vragen (Vlooienband voor honden)

  • Vlooien kunnen ernstige schade toebrengen aan de gezondheid van een hond. Eén van de meest nuttige elementen in de strijd tegen vlooien en hun beten is een vlooienband – je hebt er één nodig die zo effectief mogelijk is!


  • Vlooienbanden beschermen de hond tegen deze uitwendige parasieten en veel modellen zijn ook effectief tegen teken, luizen en muggen. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en hebben een beperkte effectiviteits duur, tussen de drie en acht maanden, afhankelijk van het type band.


  • Voordat je een vlooienband voor je hond koopt, moet je letten op de formulering en de samenstelling ervan, om er één te kiezen die zo natuurlijk mogelijk is. Ook de grootte, het aantal weken of maanden dat het je hond beschermt en tegen welke insecten de band beschermt zijn belangrijke aspecten.

  Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de vlooienband die je nodig hebt:


  Samenstelling

  De formulering van het afweermiddel in vlooienbanden voor honden is zeer belangrijk. Sommige honden hebben enige intolerantie voor de meest voorkomende stoffen tegen ongedierte en het is raadzaam om natuurlijke en geen giftige producten te kiezen, Fleacare is speciaal gefocust op een 100% natuurlijke samenstelling.


  Effectiviteitsperiode

  Waar rekening mee gehouden dient te worden is de tijdsduur van de effectiviteit af van elke vlooienband en elk merk. Dit hangt samen met de actieve bestanddelen en hun afgiftesnelheid op de vacht van het dier. De vlooienbanden van Fleacare gaan tot wel 8 maanden mee en zullen een stabiele afgifte continueren.


  Grootte

  De vlooienbanden van Fleacare zijn eenvoudig verstelbaar en het enige wat je hoeft te doen is de band af te knippen zodra deze is aangepast aan de gewenste maat. De grootte van elke vlooienband wordt gespecificeerd op de verpakking.


  Bescherming

  De vlooienbanden van Fleacare zijn multifunctioneel en dienen niet meer alleen ter bescherming tegen vlooien en teken. Zoals we al eerder hebben gezien, beschermen de vlooienbanden ook tegen muggen om de verspreiding van leishmaniasis te voorkomen.


  Waterdichtheid

  Het is belangrijk dat de vlooienband waterdicht en waterbestendig is! Je hond moet zijn normale activiteiten kunnen voortzetten en een normaal leven kunnen leiden met zijn halsband, waarbij hij in bad kan gaan, kan zwemmen of in de regen kan lopen. Een waterdicht ontwerp zorgt ervoor dat de vlooienband effectief blijft, zelfs als deze nat wordt.


  Er zijn voornamelijk twee hoofdsoorten vlooienbanden: chemische vlooienbanden en natuurlijke vlooienbanden. Dit is afhankelijk van de samenstelling van het product en het wordt aanbevolen om een zo natuurlijk mogelijk product te gebruiken. De volgende differentiatie heeft te maken met het type parasiet dat ze bestrijden.

  Er zijn vlooienbanden die alleen vlooien bestrijden en andere die completer zijn, die ook tegen teken of muggen werken. Deskundigen raden je aan om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een band, omdat de chemicaliën die ze bevatten geschikt moeten zijn voor de parasiet die je wilt bestrijden.


  Wij hebben gekozen voor de natuurlijke vlooienband om uw hond niet langzaam te vergiftigen.

  Een vlooienband is een product dat je hond beschermt tegen vlooien, teken of andere parasieten. Het is een stuk plastic of rubber, in grootte verstelbaar, geïmpregneerd met een natuurlijke oliën (of chemicaliën) tegen deze ongewenste parasieten. De halsband geeft deze natuurlijke stoffen vrij, die zich door het hele lichaam van de hond uitbreidt om hem te beschermen.


  Behalve de voor de hand liggende voordelen laten we je er hier nog een aantal zien:


  • Ze laten een totale mobiliteit van de hond toe, waar die zich ook bevindt, zelfs in het water. De overgrote meerderheid van de banden is waterdicht en ze kunnen ermee zwemmen en in bad gaan.

  • Ze beschermen je huisdier met een afwerende werking en voorkomen herbesmetting.

  • Ze zijn betaalbaar.

  • Ze geven je de zekerheid en gemoedsrust dat je hond veilig is.

  • Ze hebben een levensduur van een aantal maanden.

  De Fleacare vlooienbanden beschermen niet alleen tegen teken en vlooien, maar fungeren ook als afweermiddel voor de muggen.

  Naast het advies dat we zojuist hebben gezien met betrekking tot de leeftijd van de hond, kan je in de gebruiksaanwijzing van de vlooienbanden zelf nog andere adviezen lezen, zoals:


  • Houd de vlooienband buiten het bereik van kinderen (hiermee wordt bedoelt dat het niet geschikt is om mee te spelen, aaien, knuffelen etc is nog wel mogelijk), voedsel en ogen.

  • Was je handen na het hanteren van de vlooienband.

  • Zorg ervoor dat de hond de halsband niet kan bijten.

  • Als je er meerdere hebt, bewaar dit product dan op een koele, droge plaats.

  • Als je hond een ernstige parasietenplaag heeft, moet de band vaker worden vervangen dan op het etiket staat aangegeven. Raadpleeg dan zeker je dierenarts.


  De werking van de vlooienbanden bestaat uit natuurlijke oliën die parasieten afstoot en die in elke band wordt aangebracht. Deze stof komt in lage concentraties vrij en wordt geleidelijk aan van kop tot staart over de hond verdeeld. Je hoeft alleen maar de halsband om de hond heen te doen.

  De halsband heeft één maat en past zich aan de afmetingen van de nek van je huisdier aan door de sleuven in de halsband. Het moet losjes zitten, los genoeg dat er twee vingers van jou tussen de nek en de halsband passen, zodat de hond zich prettig voelt en niets merkt. Als hij eenmaal op zijn plaats zit en je ziet dat je hond niet protesteert, wordt de rest van de halsband afgeknipt.


  Een dierenarts zal je altijd de beste aanbevelingen kunnen geven met betrekking tot de leeftijd waarop je hond een vlooienband kan gebruiken. Sommige merken waarschuwen voor het gebruik van dit product bij pups jonger dan zes of zelfs acht weken. Ook voor honden van hele kleine rassen of met een zwakke gezondheid worden ze afgeraden.

  De belangrijkste reden hiervoor is dat de hond de halsband kan afscheuren of bijten tijdens het spelen en dat hij het gif binnenkrijgt. Puppy’s jonger dan acht weken hebben een onvolwassen immuunsysteem en zijn nog niet in staat om de giftige stoffen uit deze producten te bestrijden. Het is dus het beste om potentiële risico’s te vermijden.


  Wij adviseren daarom ook om de Fleacare vlooienband pas te gebruiken wanneer uw puppy 4 weken of ouder is. Niet omdat het schadelijk is maar puur voor preventie. Laat uw puppy eerst lekker aansterken en kies er dan voor om het beestje te voorzien van een vlooienband.

  Naast vlooienbanden zijn er nog andere mogelijkheden om je hond te beschermen tegen externe parasieten. Wanneer je hond al vlooien heeft, kun je het gebruik van de halsband het beste combineren met een andere methode om volledige effectiviteit en bescherming te garanderen. We laten je hier een kleine vergelijkende tabel zien waarin je deze opties met hun voor- en nadelen kunt zien.


  Antiparasiet voor honden

  Voordelen

  Nadelen

  Anti-parasietenpipet

  Doeltreffendheid.

  Zeer preventief.

  Doseer volgens het gewicht van de hond.

  Kortere duur dan de halsbanden: tussen 3 weken en 4 maanden.

  Niet voor honden die al besmet zijn.

  Chemisch product.

  Antiparasiet-spray

  De snelste en meest effectieve methode wanneer de hond al sterk geïnfecteerd is.

  De veiligste optie voor puppy’s.

  Zeer praktisch.

  Niet preventief.

  Afweertabletten

  Zeer effectieve en preventieve methode.

  Het wordt één keer per maand gegeven, met voedsel, en de dosis is afhankelijk van het gewicht van de hond.

  Kan aan elke hond worden gegeven, ook aan drachtige teven en pups die al vast voedsel hebben.

  Het is slechts één maand effectief.

  Het elimineert geen volwassen vlooien.

  Het moet worden gecombineerd met andere producten.

  Pipetten zijn duurder en bovendien moeten een aantal aanbevelingen worden opgevolgd, zoals het niet baden van de hond gedurende twee dagen na toediening. Het is het beste om elk geval apart te bestuderen en je dierenarts te raadplegen, die je kan adviseren wat de meest geschikte methode is. De vlooienband is ongetwijfeld de eenvoudigste, meest praktische en goedkoopste optie.

  De vlooienband van Fleacare is een geweldig hulpmiddel in de strijd tegen vlooien en teken. De 100% natuurlijke samenstelling van de Fleacare vlooienband is veilig voor je huisdier en voor jou en je gezin. De vlooienband is gemaakt van verschillende essentiële oliën en is dus vrij van chemicaliën en gifstoffen en is allergievrij.


  Als je hond last van vlooien heeft, is dit erg vervelend. Voor je viervoeter, maar ook voor jou als baasje en eventuele andere gezinsleden. Reden des te meer om een vlooienband te overwegen. Deze werkt namelijk preventief tegen vlooien en voorkomt een vlooienplaag.


  De Fleacare vlooienband is de halsband die je hond en daardoor ook je huis gedurende 8 maanden 24/7 op een natuurlijke manier volledig beschermd tegen vlooien, teken en ander ongedierte zonder onaangename geuren.


  Je kunt de halsband op maat afknippen, waardoor die geschikt is voor elke hond. Zorg er voor dat de halsband in aanraking komt met de vacht van je huisdier, maar zorg er ook voor dat het niet te strak zit, zodat je hond nog wel ruimte heeft om te bewegen. Gun je hond een rustig leven zonder al dat gejeuk!


  De beschermende halsband van Fleacare biedt je hond de bescherming die het verdient. Je hond wordt 8 maanden effectief beschermt tegen vlooien, teken, luizen en mijt. De halsband is eenvoudig aan te brengen en je hond zal er geen last van ondervinden.


  De werkende stoffen in de halsband bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. De halsband is ook veilig te gebruiken bij puppy’s vanaf 4 weken.


  Met de vlooien- en tekenband van Fleacare kun je gerust zijn dat je hond vlo- en tekenvrij wordt en blijft. De etherische oliën komen uit plantaardige bron en doen je hond, gezin en het milieu geen schade toe. Je hoeft je niet langer druk te maken over het regelmatig aanbrengen van druppels; deze band is tot 8 maanden werkzaam.


  Deze band is uitermate geschikt voor honden die erg gevoelig zijn voor andere middelen of honden met een vlooienallergie. Ook is het de perfecte band voor huishoudens die een biologische oplossing zoeken.


  De duur van de effectiviteit van vlooienbanden voor honden is afhankelijk van het model en het merk. Het is langer dan dat van andere antiparasitaire producten, zoals pillen of pipetten.


  De vlooienbanden van Fleacare geven tot wel acht maanden bescherming.


  Als algemene regel wordt aanbevolen om de vlooienband ten minste twee keer per jaar te vervangen.


  Een vlooienband voorkomt en beschermt de hond tegen vlooien en teken. De Fleacare vlooienband heeft een tweezijdige werking; bestaande vlooien en teken verdrijven én nieuw ongedierte weren. Zo is de hond tevens beschermd tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en luizenbesmetting.

  De Fleacare halsband heeft een effectieve werking na 24 uur. Je hond is dan beschermd tegen teken, luizen, sarcoptesschurft, vlooien, larven en de ziekte Leishmania.

  Pipetten en druppels zijn vaak dure oplossingen en brengen een aantal restricties met zich mee. Je kunt je hond bijvoorbeeld minstens twee dagen na de toediening hiervan niet baden. Een dierenarts kan je altijd individueel advies geven over de beste methode voor jouw hond.

  De vlooienband is ongetwijfeld de eenvoudigste, meest praktische en goedkoopste optie.

  Als algemene regel wordt aanbevolen om de vlooienband ten minste twee keer per jaar te vervangen. De vlooienbanden van Fleacare geven tot wel acht maanden bescherming.

  De werkzame bestanddelen van de halsband zijn in de band zelf verwerkt en bevinden zich dus niet aan de gehele buitenkant. Toch kun je het beste proberen te voorkomen dat je hond er op kauwt. Het komt niet vaak voor, maar mocht je hond de halsband doorslikken, dan kan hij last krijgen van lichte maag- en darmproblemen (zachte ontlasting). Let er op dat de band niet te los mag zitten!

  Een klein beetje vuil of modder op de buitenkant van de band heeft geen invloed op de werking. De uitzondering op die regel is modder die tussen de band en de vacht van je hond zit. Wordt de band vies, dan kun je deze gewoon met een vochtige doek weer schoon maken.

  De Fleacare halsband voor honden is waterbestendig en hoeft niet te worden verwijderd als je hond een duik neemt of in bad gaat. De werkzame bestanddelen zitten in de binnenkant van de halsband en komen niet in het water terecht als je hond gaat zwemmen. De bestanddelen verspreiden zich door de vettige laag van de huid en de vacht van je hond. Zelfs als die vettige laag tijdens een wasbeurt deels wordt verwijderd, zorgt de halsband ervoor dat de werkzame bestanddelen snel weer worden verspreid en je hond wordt beschermd.


  Vermijd langdurige en sterke blootstelling aan water en shampoo, aangezien op die manier de werkingsduur wordt verkort. Onderzoek toont aan dat een onderdompeling in water of maandelijks wassen met shampoo de werkingsduur van 8 maanden tegen teken niet significant verkort na herverdeling van de werkzame bestanddelen in de vacht, terwijl de doeltreffendheid tegen de vlooien geleidelijk wordt verminderd vanaf de vijfde maand.

  De halsband beschikt over een veiligheidsslot. Dat werkt met een sluiting die vanzelf loskomt als je hond vastzit. De kleine halsband heeft een dubbele beveiliging. Die werkt namelijk niet alleen met de sluiting, maar breekt bij een bepaalde hoeveelheid kracht doormidden op een daarvoor voorzien verzwakt punt. Als er veel druk op de band wordt gezet, knakt deze dus vanzelf.

  Via deze pagina is de speciale versie voor katten beschikbaar: Vlooienband Kat

  Is de sluiting van de vlooienband niet goed en zit de halsband daardoor los? stuur hier dan binnen 24 uur na ontvangst een foto van naar info@fleacare.nl.

  Dan pakken wij dit direct op en gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Bewijsmateriaal in de vorm van een foto of video is verplicht. Dit kunnen wij namelijk doorkoppelen aan de afdeling innovatie en ontwikkeling, daarnaast wordt dit materiaal verstrekt aan de leverancier.

  Veelgestelde vragen (over onze service)

  De gemiddelde levertijd bedraagt in Nederland bedraagt 1 a 2 werkdag, voor België is dit 3 tot 5 werkdagen. Zo kan je de volgende dag gelijk het product gebruiken!


  LET OP! Vanwege de drukte bij PostNL kan het zijn dat de levering vertraagd is. Heb je de bestelling na 1 week nog niet ontvangen? Neem dan direct contact met ons op zodat we tot een geschikte oplossing kunnen komen. Alvast onze excuses voor het ongemak.

  In 99% van de gevallen worden de bestellingen binnen de verwachte levertijd geleverd. Helaas kan het weleens voorkomen dat een bestelling in het leveringsproces vertraging oploopt.


  Heb je 3 dagen na de verwachte levertijd nog niets ontvangen? Neem dan even contact met ons op. (info@fleacare.nl)


  Oei! Er is iets fout gegaan tijdens het orderpicken! Neem gerust contact op met onze klantenservice, zij staan van maandag t/m zaterdag voor jou klaar! Zij zorgen dat de kwestie zo goed mogelijk opgelost zal worden.

  Ja. Je kunt iedere bestelling binnen 14 dagen aan ons retour sturen zonder opgaaf van reden. Denk eraan dat het artikel niet gebruikt mag zijn en er mogen geen gebruikssporen te zien zijn. Het moet nog verkocht worden.

  Als je niet tevreden bent over je bestelling kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. Producten dienen in originele staat en voorzien van labels en etiketten geretourneerd te worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten.

  Vraag uw retourformulier aan via onze klantenservice: info@fleacare.nl

  Een retourzending dient altijd te zijn voorzien van Track & Trace code. De zender is altijd verantwoordelijk voor de verzending.

  Als wij de door jou geretourneerde artikelen hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op je rekening staat.


  Vanaf het moment dat je pakketje is aangekomen bij het postorderbedrijf is de Track en Trace informatie beschikbaar. Hou er rekening mee dat er enige vertraging tussen kan zitten voor de veiligheid van de bezorger. Neem gerust contact op met onze klantenservice, zij zullen jou zo goed mogelijk helpen bij het probleem.

  Doordat de pagina van Fleacare is beschermd door een taalgebruik filter worden de berichten van sommige mensen niet onder de advertenties getoond. Het gebeurd namelijk regelmatig dat mensen helaas promotie maken voor hun eigen doeleinde onder onze advertentie. 

  Hierdoor maken wij gebruik van deze filter functie in Facebook. Het gebeurd ook regelmatig dat reacties die wel geplaatst mogen worden, gefilterd en onzichtbaar gemaakt zijn door Facebook. Onze excuses hiervoor. Is er volgens jou iets niet goed gegaan in dit proces? Mail ons dan gerust even op info@fleacare.nl Dan kijken we er zo snel mogelijk naar.

  vlooienband honden biologische natuurlijke tekenband hond

  100% Natuurlijke bescherming

  Veilig voor hond en mens natuurlijke anti tekenband

  Veilig voor hond en mens

  8 maanden natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken bij honden

  8 Maanden bescherming

  snelle verzending van de vlooien en tekenbanden fleacare

  Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden
  ()
  geleden check_circle
  ()
  Bestelde Persoonlijke Naambadge 🐾
  geleden check_circle
  ()
  geleden check_circle