Meteen naar de content

Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden

  De 7 grootste misverstanden over vlooien

  vlooienband

  Wanneer je hond last heeft van vlooien is dat natuurlijk erg vervelend voor jou en je viervoeter. Je hond heeft constant jeuk en krabt zich, en jij bent misschien wel bang dat straks heel je huis onder de vlooien zit. Helaas hebben we allemaal wel eens met een vlooienbeet en vlooien in huis te maken. Daarnaast bestaan er veel misverstanden over vlooien, vlooienbestrijding en vlooienallergie. Wij lichten de zeven grootste misverstanden over vlooien toe zodat jij straks precies weet hoe het nu zit!


  De grootste misverstanden over vlooien

  1. Vlooien zitten nooit op mensen


  Vlooien verkiezen een hond of kat boven de mens. Dit gebeurt omdat de vlo de voorkeur heeft voor een hoge lichaamstemperatuur van de gastheer. Daarnaast houden vlooien niet zo van licht. In de vacht van jouw hond is het lekker warm en donker en zitten ze dus het liefst. Wel kun je gebeten worden door een net uitgekomen vlo. Die houden namelijk van mensenbloed en kunnen bij gebrek aan een beter alternatief het best een tijdje bij een mens volhouden.


  2. In de winter kan mijn hond geen vlooien krijgen

  Dit is zeker niet waar. Meer dan 95 procent van de vlooien in huis bestaat uit eitjes, larven en poppen. Die komen het snelst uit wanneer de omgeving warm is. In de winter staat de kachel aan en komen de eitjes, larven en poppen uit. Je hond kan dus het hele jaar door last krijgen van vlooien, ook in de winter.

   

  3. Mijn hond kan geen vlooienallergie hebben want hij heeft nooit vlooien

  Dit is onjuist. Honden met een vlooienallergie doen juist erg hun best om de vlooien uit hun vacht te verwijderen. Dit doen ze door te bijten, likken en krabben. Ook wanneer je hond geen vlooien heeft, kan hij dus nog steeds allergisch voor vlooien zijn. Daarom is voorkomen beter dan genezen.


  4. Honden hebben alleen hondenvlooien, en katten hebben alleen kattenvlooien

  Er bestaan veel soorten vlooien en het klinkt misschien logisch dat de kattenvlo alleen bij katten voorkomt, de hondenvlo alleen bij honden, en de vogelvlo alleen bij vogels. Maar niets is minder waar, ondanks dat de vlooiensoorten zijn vernoemd naar hun voorkeursdier doen ze het ook prima op andere soorten. De kattenvlo kan dus ook bij honden voorkomen en andersom. Daarom is het belangrijk dat je al je huisdieren tegelijk ontvlooit.


  5. Een hond kan alleen vlooien krijgen door contact met andere dieren

  Je hond kan tijdens het uitlaten worden besprongen door een vlo. Die zitten bijvoorbeeld in een vogelnest, of ergens anders buiten. Een pop merkt door beweging, lichaamswarmte en ademhaling dat er een gastheer in de buurt is, komt uit en bespringt het dier. Een vlooienbesmetting van dier op dier komt veel minder vaak voor.


  6. Mijn hond krabt zich niet dus hij heeft geen vlooien

  Een hond kan ook last hebben van vlooien zonder jeuk te hebben. De jeuk wordt namelijk veroorzaakt door de beet van de vlo. Het speeksel irriteert de huid, en je hond kan allergisch zijn voor dit speeksel. Wanneer je huisdier last heeft van een groot aantal vlooien kan ook het rondlopen op de huid zorgen voor jeuk. Een hond kan eerst dus best vlooien in zijn vacht hebben, voordat hij gebeten is.


  7. In de zomer is de kans op vlooien het grootst

  Dit zou je misschien denken, omdat het in de zomer buiten lekker warm is. Maar dat de kans op een vlooienplaag in de zomer het grootst is, is een misverstand. In Nederland is het vlooienprobleem in de herfst het ergst, omdat er in de zomer heel wat vlooien zijn bijgekomen en de vlooienpopulatie in de herfst het grootst is.

   

  Bekijk de Fleacare Vlooienband

  vlooienband honden biologische natuurlijke tekenband hond

  100% Natuurlijke bescherming

  Veilig voor hond en mens natuurlijke anti tekenband

  Veilig voor hond en mens

  8 maanden natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken bij honden

  8 Maanden bescherming

  snelle verzending van de vlooien en tekenbanden fleacare

  Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden
  ()
  geleden check_circle
  ()
  Bestelde Persoonlijke Naambadge 🐾
  geleden check_circle