Meteen naar de content

Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden

  De beste vlooienband voor je hond: een natuurlijke vlooienband of een alternatief?

  voordelen vlooienband

  De beste vlooienband voor je hond: een natuurlijke vlooienband of een alternatief?

  Je hond is vaak je beste vriend en één van de belangrijkste zaken in je leven. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je op de beste manier voor je hond zorgt. Eén van de vervelende dingen waar je hond mee te maken kan krijgen, zijn vlooien en teken. Om ervoor te zorgen dat je vlooien en teken zoveel mogelijk kunt voorkomen, kun je gebruik maken van verschillende opties. Zo zijn er bijvoorbeeld vlooienbanden, druppels en andere opties. We kijken hier naar het verschil tussen natuurlijke vlooienbanden en de alternatieven op gangbare producten.


  Wat is een vlooienband?

  Een vlooienband is, zoals het woord al zegt, een band die je bij je hond om doet om teken te voorkomen. In de band zit een stofje dat ervoor zorgt dat vlooien en teken op afstand blijven. Zo wordt de kans dat jouw hond last krijgt van vlooien een stuk kleiner. In traditionele vlooienbanden zit vaak een chemisch stofje. Dit verspreidt zich over het lichaam van je hond om zo overal de vlooien af te weren. 

   

  Fleacare tip: Bekijk altijd goed de effectieve ingrediënten uit de vlooien en tekenpreventie die je gebruikt, vaak zijn dit chemische middelen of biociden die in de landbouw voor het doden van insecten worden gebruikt! Let hier dus goed op. Gebruik jij middelen die meer kwaad doen dan voorkomen?

  Nadelen van de traditionele vlooienband

  Als je kiest voor een traditionele vlooienband krijg je te maken met enkele nadelen. Zo is het chemische stofje in de halsband niet goed voor de gezondheid. Als je hond aan de vlooienband kan likken, kan hij het stofje binnenkrijgen. Dit kan vervolgens schadelijk zijn voor de gezondheid. Heb je kinderen? Dan moet je zeker oppassen dat ook je kinderen de halsband niet aanraken en de stof binnenkrijgen. Vooral jonge kinderen kunnen de negatieve effecten hiervan ervaren.


  Een natuurlijke vlooienband: het beste alternatief op de traditionele vlooien halsband

  Gelukkig is er een goed alternatief om de schadelijke effecten van een reguliere vlooienhalsband te vermijden. Er zijn namelijk steeds meer natuurlijke producten die de werking van de ouderwetse vlooienband nabootsen, maar dan zónder de schadelijke bijkomstigheden! Zo vind je bij Fleacare de natuurlijke vlooienband. Met deze halsband willen we je een alternatief bieden zodat je kunt profiteren van de voordelen maar niet te maken krijgt met de vervelende nadelen. 

  natuurlijke-vlooienband-biologische-tekenband-fleacare


  Een aantal voordelen van de natuurlijke vlooienband:

  • Een effectieve bescherming tegen vlooien, ook een preventieve werking
  • Geen schadelijke effecten voor je hond
  • Veilig om te gebruiken in de buurt van kinderen
  • Lange werkduur 
  • Eenvoudig in gebruik   
  • Geen irriterende chemische geur

  Andere alternatieven

  Naast een natuurlijke vlooienband zijn er nog andere alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld pipetjes gebruiken om vlooien tegen te gaan. Het nadeel hiervan is dat ook deze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond. Ook werken ze niet lang en moet je actief bezig zijn met het toedienen van deze behandelingen. 


  Afweertabletten zijn een andere manier om vlooien tegen te gaan. Hoewel deze ook een makkelijk alternatief bieden om vlooien tegen te gaan, hebben deze ook een aantal nadelen. Zo verwijderen ze geen volwassen vlooien en moet je de dosis nauwkeurig afstellen naar het gewicht van je hond. Je moet de behandeling iedere maand herhalen en hier dus intensief mee bezig zijn. 


  De beste optie voor jouw hond

  Om je hond zo natuurlijk mogelijk te behandelen tegen vlooien en te zorgen dat hij bij toekomstige wandelingen in het bos ook geen last van vlooien krijgt, raden we je aan om (preventief) gebruik te maken van de natuurlijke vlooienband honden van Fleacare. Zo bied je je hond de beste bescherming en kan je weer onbezorgd het bos in!

  Klik hier en bekijk de Fleacare Vlooienband

  vlooienband honden biologische natuurlijke tekenband hond

  100% Natuurlijke bescherming

  Veilig voor hond en mens natuurlijke anti tekenband

  Veilig voor hond en mens

  8 maanden natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken bij honden

  8 Maanden bescherming

  snelle verzending van de vlooien en tekenbanden fleacare

  Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden
  ()
  geleden check_circle
  ()
  Bestelde Persoonlijke Naambadge 🐾
  geleden check_circle