Meteen naar de content

Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden

  Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

  natuurlijke vlooienband hond

  Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

  Als je hond veel krabt en jeuk lijkt te hebben, hoeft hij natuurlijk nog geen vlooien te hebben. Toch is het raadzaam om er snel bij te zijn wanneer je vermoedens hebt dat jouw hond misschien vlooien heeft. Behalve dat vlooien een vervelende jeuk veroorzaken bij honden, kunnen ze er ook allergisch voor worden. In sommige gevallen kunnen vlooien zelfs bepaalde ziektes of parasieten overbrengen. Reden zat dus om het zekere voor het onzekere te nemen. Maar hoe kom je erachter of je hond vlooien heeft? En misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je hond weer vlo-vrij wordt én voorkom je vlooien in de toekomst. Je leest het in deze blog. 


  Eerst een paar feiten

  Allereerst is het belangrijk om te weten hoe vlooien eruit zien. Eigenlijk zijn er twee soorten vlooien die bij honden voorkomen. Dit zijn de kattenvlo en de hondenvlo. In Nederland is de kattenvlo de meest voorkomende soort. Deze vlooien hebben een roodbruine tot zwarte kleur en er zijn geen soorten bekend die vlekken of kleurpatronen hebben zoals bij andere insecten gebruikelijk is. Vlooien blijven allemaal klein en bereiken een lichaamslengte van ongeveer 1,5 tot 4 millimeter. Bovendien hebben ze geen vleugels.


  Tijdens het vaststellen van een vlooienbesmetting is het belangrijk om de volgende twee feiten in het achterhoofd te houden:


  1) 95% van de vlooien leeft niet op het dier, maar in zijn omgeving. Ze zoeken enkel de huid op om bloed te zuigen.
  2) Een vlooienpopulatie bestaat voor maar 10% uit volwassen vlooien. 90% bestaat uit eieren en larven. Als je dus één vlooi ziet, is dat er al één te veel. De kans is dan groot dat er ook al eitjes of larven aanwezig zijn.


  De vlooiencheck

  Zo. Nu weet je waar je op moet letten in jouw zoektocht naar vlooien. Je kunt beginnen aan de vlooien check! De beste manier om dit te doen is met een vlooienkam. Ga met de kam rustig door de haren van de hond heen en kijk ondertussen of er iets in de kam blijft haken.

  De kans is dan groot dat je dan niet de vlo zelf tegenkomt, maar de uitwerpselen daarvan. Niks gevonden? Check dan voor de zekerheid ook nog even de mand van de hond. Ook hier zal je niet snel de vlooien zien, maar eerder vlooienpoepjes. Deze zijn klein en geven bruinig af zodra ze nat worden. Dit kun je makkelijk controleren door ze op een nat papiertje te leggen.

  Hoe bestrijd en voorkom je vlooien?

  Zijn er tekenen dat je hond vlooien heeft? Dan wil je hier zo snel mogelijk van af. Een vlooienkam is daarbij niet voldoende. De meeste mensen kiezen voor een antivlooienkuur of -middel. Dit zijn bijvoorbeeld druppels die de vlooien en de eieren doden. Je kan daarvoor bij de dierenarts terecht, maar in vele gevallen kun je deze middelen ook online bestellen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een teken en vlooienband hond.


  Hoewel deze middelen het gewenste resultaat verzorgen, is voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Veel mensen zijn vaak bezorgd dat hun hond na een wandeling misschien terugkomt met vlooien en controleren hier regelmatig op. Met de teken en vlooienband hond voor je hond van Fleacare hoeft dat niet meer. 


  Fleacare vindt het belangrijk dat jij weer gerust naar buiten kunt met je hond. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je na elke wandeling op zoek moet gaan naar vlooien of teken. Bovendien is het belangrijk dat ongedierte op zo’n natuurlijke manier mogelijk bestreden worden.  Voor het voorkomen en verhelpen van vlooien kun je daarom gebruik maken van de natuurlijke vlooienband van Fleacare. Deze teken en vlooienband hond maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen zoals pepermunt en kaneel olie. De band is dan ook 100% natuurlijk en biologisch. Zo draagt de natuurlijke vlooienband niet alleen bij aan een gezonde hond en een blij baasje, maar ook aan een schone planeet. 


  De teken en vlooienband voor je hond is 100% natuurlijk en biologisch. Goed voor je hond én de planeet

   

  vlooienband honden biologische natuurlijke tekenband hond

  100% Natuurlijke bescherming

  Veilig voor hond en mens natuurlijke anti tekenband

  Veilig voor hond en mens

  8 maanden natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken bij honden

  8 Maanden bescherming

  snelle verzending van de vlooien en tekenbanden fleacare

  Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden
  ()
  geleden check_circle
  ()
  Bestelde Persoonlijke Naambadge 🐾
  geleden check_circle