Hoe werkt een vlooienband? - Fleacare – Fleacare Nederland
Vandaag voor 15:00 besteld = Morgen in huis

Hoe werkt een vlooienband?


Hoe werkt een vlooienband?

De Fleacare vlooienband bestaat uit een combinatie van natuurlijke oliën die ongedierte afstoot. De synergetische kracht komt voort uit de natuurlijke bestandsdelen; Cirtoengras-olie, Kruidnagel-olie, Kaneel-olie, Castor-olie, Thijm-olie, Linaloe en Pepermunt-olie. Deze worden in de vorm van vloeistof in de band aangebracht.

Tweezijdige werking

Vlooienbanden hebben over het algemeen een tweezijdige werking, namelijk; het voorkomen van nieuw ongedierte en het bestrijden van bestaan ongedierte. De sterkste kant van de vlooienband bestaat echter uit het preventief beschermen tegen onder andere vlooien en teken. Het bestrijden van het bestaande ongedierte gaat namelijk niet snel genoeg om bestaande ongedierte te verwijderen alvorens ze schade kunnen aanrichten bij de hond. Fleacare raadt daarom altijd aan om je hond goed te controleren op bestaande vlooien en teken voordat de band wordt aangebracht.

De verspreiding over de vacht

De 7 natuurlijke ingrediënten worden in gelijkmatige hoeveelheden  aan de vacht overgedragen. Dit proces gebeurd automatisch wanneer de vlooienband van je hond in aanraking komt met de vacht van de hond. De vacht en huid van de hond zijn gemiddeld 38 - 39°C graden. De vlooienband heeft de gemiddelde kamertempratuur, hierdoor zal de olie zich gelijkmatig van de vlooienband naar de huid van de hond verplaatsen. Wanneer de natuurlijke olie zich op de huid van de hond bevind zal het automatisch worden verdeeld door de kleine laag vet op de huid van de hond. Dit proces kost tijd, daarom heeft de vlooienband enkele dagen nodig om in te werken op de huid.

 

hoe-werkt-een-vlooienband-verspreiding-ingredienten-honden-vacht
Fleacare Tip: Zorg ervoor dat de huid en vacht van uw hond schoon is tijdens het aanbrengen van de vlooienband. Hierdoor zal de olie zich sneller en gelijkmatiger verdelen. 
 

De juiste maat vlooienband

De Fleacare halsband komt in één maat en kan eenvoudig worden aangepast voor iedere hond tot een maximale nekomtrek van 63 centimeter. De halsband is voorzien van een speciaal sluitingsmechanisme, hierdoor kan je de halsband eenvoudig bij de hond omdoen en op maat maken. Dit kan worden gedaan door het uiteinde van de band door de drie sluitingen te halen. Wanneer de hond een grotere nekomtrek heeft zal de band door minder sluitingen gaan. De overige lengte band die na de sluiting komt kan eenvoudig worden afgeknipt met een schaar. Let erop dat er ongeveer drie centimeter wordt overgehouden na de sluiting om er zeker van de zijn dat de halsband goed blijft zitten.

Het omdoen van de vlooienband

De halsband moet goed aan de vacht van uw hond aansluiten, daarentegen is het belangrijk dat er ongeveer twee vingers ruimte tussen de vlooienband en de vacht blijft. Dit is belangrijk om de hond voldoende bewegingsvrijheid te garanderen. Als de halsband meer dan twee vingers speling heeft zal de olie niet optimaal worden overgedragen aan de vacht. Dit kan ten koste gaan van de effectieve werking van de vlooienband.

Hoe-werkt-een-vlooienband

Preventief controleren

De werking van de vlooienband is bewezen effectief. Toch is het verstandig om regelmatig je hond te controleren op ongedierte. Het kan namelijk voorkomen dat vlooien of teken een warm plekje vinden op huid van je hond. Dit gebeurd voornamelijk op plaatsen waar de olie niet goed is ingewerkt of waar de olie is verwijderd door bijvoorbeeld intensief krabben of likken. Blijft daarom je hond regelmatig controleren (2/3 keer per week na een wandeling is voldoende).

Voorkomen is beter dan genezen 

 Fleacare's gedachtegang is altijd: "Voorkomen is beter dan genezen". Hiermee bedoelen we dat het preventief beschermen van je hond altijd beter is dan het oplossen van een vlo of teek op je hond. We merken dat veel mensen laks zijn in het beschermen van hun hond tegen vlooien of teken, helaas komen ze er daarna vaak telaat achter dat dit soort ongedierte vrijwel direct gezondheidsproblemen kan veroorzaken bij je hond.

Dus ben jij op zoek naar een geschikte vlooienband voor honden? kies dan voor dé natuurlijke oplossing van de Fleacare vlooien- en tekenband!

Bekijk de Fleacare Vlooienband

 

100% Natuurlijke bescherming
Veilig voor hond en mens
8 Maanden bescherming
Voor 15:00 besteld = Morgen in huis

Vanaf 2 stuks GRATIS Verzending