Meteen naar de content

Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden

  Vlooien en teken bestrijden op een natuurlijke manier

  Vlooien en teken bestrijden op een natuurlijke manier

  Wanneer de lente straks begint en het weer warmer wordt, neemt het aantal vlooien en teken ook toe. We gaan vaker op stap met onze viervoeters en de kans op een vlooien- en tekenplaag wordt groter. Vooral wanneer het een zachte winter is geweest, liggen de vlooien en teken op de loer: zij en hun eitjes hebben goed kunnen overleven. Om die vervelende teken en vlooien tegen te gaan, wordt er vaak gebruik gemaakt van pipetjes of een chemische vlooienband. Maar wat is eigenlijk het effect van deze chemische vlooien- en tekenbestrijdingsmiddelen en wat zijn de andere mogelijkheden? In deze blog vertellen we alles over het bestrijden van vlooien en teken op een natuurlijke manier.


  Chemische bestrijdingsmiddelen

  Chemische bestrijdingsmiddelen werken goed bij het bestrijden van vlooien en teken, maar kunnen ook bijwerkingen met zich meebrengen. Een vlo of teek krijgt wanneer hij de hond bijt het gif binnen en gaat dood. Dit gif circuleert ook door het bloed van de hond en kan bij sommige honden voor huid- of andere irritaties zorgen. Daarom gaat men vaak op zoek naar middelen die minder schadelijk zijn en wordt er gekozen voor een natuurlijk vlooien- en tekenmiddel. Vaak kom je met natuurlijke middelen al een heel eind, en kun je de chemische middelen achter de hand houden als laatste redmiddel, zoals bij een flinke vlooienplaag of bij een vlooienallergie.


  Het gebruik van natuurlijke teken- en vlooienbestrijding

  Het doel van natuurlijke bestrijding van teken en vlooien bij de hond is om een plaag te voorkomen en te zorgen dat je viervoeter jeukvrij blijft. Er zijn verschillende soorten natuurlijke ongediertebestrijding op de markt, bijvoorbeeld de natuurlijke teken- en vlooienband met natuurlijke oliën en druppels. De Fleacare vlooien- en tekenhalsband maakt bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals kaneel- en pepermuntolie waarvan klinisch is bewezen dat het helpt bij het verdrijven en afweren van vlooien en teken.


  Preventie

  Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Preventie begint bij de weerstand van de hond. Dieren met een minder goede weerstand zijn aantrekkelijk voor vlooien, teken, luizen en mijten. Vandaar ook dat sommige honden veel vaker last van vlooien lijken te hebben dan andere honden: parasieten zoeken zwakke, ongezonde dieren uit. Voeding is een belangrijke factor bij het verhogen van de weerstand.

  Een andere vorm van preventie is het schoonhouden van de omgeving. Denk aan regelmatig stofzuigen en dweilen, het wassen van ligmanden en het reinigen van tapijt. Dat laatste is namelijk echt een lievelingsplek van vlooien. Tot slot kan het regelmatig kammen van je hond een goede preventieve aanvulling zijn. Vooral in de zomer is het aan te raden om je viervoeter dagelijks te kammen met een speciale vlooienkam. Zo kun je op tijd in grijpen wanneer er meerdere vlooien zijn gespot.


  Wanneer je hond toch vlooien heeft

  Wanneer je hond toch last heeft van vlooien is het slim om bovenstaande tips nog vaker toe te passen. 90 procent van de vlooien zit namelijk niet op het dier, maar in de omgeving. Daarnaast kun je gebruik maken van een natuurlijke anti-vlooienmiddel. Dit kan bijvoorbeeld een natuurlijke shampoo, oliën of een natuurlijke vlooienband zijn. Voor welk middel je ook kiest: het blijft belangrijk dat je dagelijks blijft controleren op vlooien en teken en deze verwijderd.


  Wat te doen bij een teek

  Zie je een teek bij je hond? Verwijder deze dan met een tekentang door de teek rustig uit de huid van je hond te draaien. Kijk daarna of er niets is achtergebleven in de huid. Doe de teek daarna in een glas water met een druppel afwasmiddel: de teek verdrinkt dan. Daarna kun je eventueel de huid van je hond ontsmetten met een druppeltje tea tree olie.

   

  Bekijk de Fleacare Vlooienband

  vlooienband honden biologische natuurlijke tekenband hond

  100% Natuurlijke bescherming

  Veilig voor hond en mens natuurlijke anti tekenband

  Veilig voor hond en mens

  8 maanden natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken bij honden

  8 Maanden bescherming

  snelle verzending van de vlooien en tekenbanden fleacare

  Voor 16:00 besteld = Vandaag verzonden
  ()
  geleden check_circle
  ()
  Bestelde Persoonlijke Naambadge 🐾
  geleden check_circle